Pórés sonkasaláta

nlc | 2003. Július 17.





Hozzávalók

• 2 póréhagyma fehér része
• 20-20 dkg burgonya és kukorica (konzerv)
• 2 paradicsom
• 20 dkg sonka (egészben)
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 citrom leve
• 3 ek. olaj
• 1 ek. apróra vágott snidling
• őrölt bors, só


Elkészítjük

A pórékat megtisztítjuk, 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róluk a nedvességet. A burgonyákat sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomokat kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat összezúzzuk. A sonkát felkockázzuk.
Mély tálban simára keverjük a zúzott fokhagymát a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd lassanként beledolgozzuk az olajat. Beleforgatjuk a burgonyát, a még langyos pórét, a kukoricát, a paradicsomot és a sonkát. A snidlinggel megszórva, azonnal tálaljuk.

Exit mobile version