Amurpaprikás bográcsban

jancsi bá | 2003. Augusztus 01.

Hozzávalók


  • 1200 g amur

  • 300 g zöldpaprika

  • 20 g só

  • 1 db cseresznyepaprika

  • 300 g vöröshagyma

  • 300 g paradicsom

  • 20 g fűszerpaprika


    Elkészítés

    A megtisztított fejet a bogrács aljára helyezzük, majd egy sor karikára vágott vöröshagymát és halat teszünk rá. Rétegezés közben megsózzuk és fűszerpaprikával megszórjuk, majd a végén annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje az anyagokat. Tetejére – ízlés szerint- kevés cseresznyepaprikát is morzsolhatunk. Parázs fölött, lassú forralással körülbelül egy óráig főzzük. (Főzés közben ne kevergessük, csak a bográcsot mozgassuk.)
  • Exit mobile version