Flambírozott õszibarack fagylalttal

jancsi bá | 2003. Augusztus 15.





Hozzávalók

• 6 közepes nagyságú őszibarack
• 0,4 dl cseresznyepálinka
• 0,2 dl triple sec
• 50 g eperdzsem
• 200 g vaníliafagylalt
• 4 db mogyorós holipni
• 20 g vágott mandula
• 40 g vaníliás porcukor


Elkészítése

A friss őszibarackokat gyenge tűzön öt percig főzzük, héját lehúzzuk, félbevágjuk, és kivesszük a magját, majd megszórjuk vaníliás porcukorral. Asztali rezsó fölött, egy serpenyőben felforraljuk az eperdzsemet – hogy folyósabb legyen -, beletesszük a fél őszibarackokat, majd meglocsoljuk a triple seckel, a cseresznyepálinkával. Melegítjük, és végül meggyújtva rövid ideig flambírozzuk. Ennél a műveletnél a serpenyőt kissé megdöntve, szélével tartsuk a láng felé óvatosan, nehogy a fellobbanó láng megégessen bennünket vagy a mellettünk állókat. A kistányérokra adagoljuk a fagylaltot, mellérakjuk az őszibarackokat, és meglocsoljuk a forró, aromás eperöntettel, végül a tetejére szórjuk a vágott mandulát és mogyorós holipnit adunk hozzá.

Exit mobile version