Spárgakrémleves és zöldséges pizza

nlc | 2003. Augusztus 16.
Hétvégi menüajánlatunk spárgakrémleves és zöldséges pizza.



Spárgakrémleves

Hozzávalók





• 500 g spárga
• 30 g vaj vagy Linco Family margarin
• 1,5 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• 30 g liszt
• 4 dl víz
• 1 szárnyas-húsleves kocka
• 3 dl tej
• só, cukor, citromlé



Elkészítése

A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne. Leszűrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön főzzük sós-cukros vízben. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás). A tűzről levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük. A spárgalevest, – valamint a hozzá szűrt spárgafej főzőlevet – ezzel besűrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk. Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.


Zöldséges pizza

Hozzávalók







Kattints a képre!
• kinyújtott pizzatészta
• 60 g vöröshagyma
• 400 g paradicsom
• 200 g cukkini
• 150 g zöldpaprika
• 100 g felvágott
• 100 g sajt
• 0,5 dl olaj
• 50 g olívabogyó
• só, bazsalikom, oregano, őrölt bors


Elkészítése

A kinyújtott pizzatésztát olajjal megkent sütőlemezre tesszük, villával megszurkáljuk és pihentetjük. Amíg a tészta pihen, a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sajtot szintén felszeleteljük. Az előkészített anyagokat a tésztára rakjuk, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk olajjal és előmelegített sütőben 220 fokon 20-25 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Exit mobile version