Gesztenyekrémleves

nlc | 2003. Szeptember 26.





Hozzávalók

• 50 dkg héjas gesztenye
• 2 evőkanál liszt
• 1 tojássárgája
• 5 dkg vaj
• 2 dl tejszín
• 1 dl édes fehérbor (muskotályos)
• 4 dkg cukor
• só


Elkészítése

A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel, és puhára főzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá, és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük. Csészékben tálaljuk.

Exit mobile version