Göngyölt csirkemell szilvával

jancsi bá | 2003. Szeptember 26.

Hozzávalók





• 800 g csontozott csirkemell vagy pulykamell
• 100 g sonka
• 100 g szeletelt ementáli sajt
• 300 g aszalt szilva
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 70 g liszt
• 70 g zsemlyemorzsa
• 2 db tojás
• só, őrölt bors, őrölt fahéj, ecet
• olaj a sütéshez


Elkészítése

Az aszalt szilvát kimagozzuk, a mellfilét kiveregetjük, sózzuk és fél órán át pihentetjük. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A csirkemellekre sonkát, sajtot, majd vágott zöldpetrezselymet helyezünk, őrölt borssal megszórjuk és az egyik oldalára a kimagozott aszalt szilvát tesszük. Két végét felhajtjuk és rúd formájúra felgöngyöljük. Hústűvel, vagy fogvájóval megtűzzük, hogy sütés közben ki ne nyíljon. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk a tekercseket, bő, forró olajban, lassú tűzön készre sütjük, papírszalvétára kiszedjük. A megmaradt aszalt szilvát az őrölt fahéjjal megszórjuk, pár csepp ecettel ízesítjük, fedő alatt kevergetés nélkül átforrósítjuk. A tekercseket rézsutosan felszeleteljük, és előmelegített tálra rendezzük. Köretként mellérakjuk az aszalt szilvát.
Exit mobile version