Töltött dagadó

nlc | 2003. Október 17.

Hozzávalók 4 személyre:

fél kiló sertésdagadó
10 dkg gomba
10 dkg sovány sonka
1 kis fej hagyma
2 tojás fehérje
5 dkg reszelt Tolnai sovány sajt
1 tejben áztatott zsemle
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors
margarin a tál kikenéséhez


Elkészítése:

Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd tovább pirítjuk a felszeletelt gombával és a kis kockákra vágott sonkával. Amikor kész, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a két tojás fehérjét, a finomra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot és sóval, borssal fűszerezzük. A megmosott és felszúrt dagadóba töltjük a masszát, kívülről megsózzuk, végül margarinnal kikent tálban először alufóliával letakarva, majd anélkül szép pirosra sütjük.

Egy adagban:
energia: 768 kcal
zsír: 66 g
koleszterin: 105 mg

Exit mobile version