Kalábriai leves és narancssaláta vaníliafagylalttal

nlc | 2003. Október 21.
Mai menüajánlatunk kalábriai leves és narancssaláta vaníliafagylalttal.



Kalábriai leves






Hozzávalók:


• 25 dkg spenót vagy mangold
• 25 dkg darált marhahús
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 8 dkg reszelt parmezánsajt
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 2 tojás
• só, fehérbors
• 1 l húsleves


Elkészítése:

A tisztított spenótot 2 dl sós forrásban lévő vízben 3 perc alatt leforrázzuk, leszűrjük. A darált húst a morzsával, parmezánnal, petrezselyemzölddel és a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk.
A leforrázott spenótot darabokra vágjuk, és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe tesszük. Gyenge tűzön 10 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.


Narancssaláta vaníliafagylalttal

Hozzávalók

• 4 db nagyobb narancs
• 30 g porcukor
• 400 g vanília jégkrém
• 1 dl tejszín
• 1 dl triple sec vagy maraschino likőr
• 10-15 szem rumos meggy


Elkészítése

A megmosott narancsokat éles késsel meghámozzuk, a fehér réteget is eltávolítjuk, hogy ne legyen keserű. Vékony szeletekre vágjuk, és a porcukorral, likőrrel meglocsolva, rétegesen lerakjuk egy üveg- vagy porcelántálba. Befedjük, és legalább 2 órára hideg helyre tesszük. Tálaláskor 4 mélyebb üvegkelyhet kibélelünk a narancsszeletekkel, a maradékot egyenletesen szétosztjuk a kelyhek alján, rátesszük a fagylaltot (ha nincs fagylaltkanalunk, egy teáskanalat meleg vízbe mártva végezzük a műveletet), majd a felvert tejszínhabbal és a rumos meggyel díszítjük.


Exit mobile version