Mogyoró-nugát torta

nlc | 2003. November 15.





Hozzávalók:

• 1 db tortakarika
• 30 dkg Nutella
• 25 dkg margarin krémalap
• 10 dkg pörkölt mogyoró
• 8 dkg őrölt dió
• 13 dkg finom kristálycukor


Elkészítése:

A Nutellát hozzákeverjük a kihabosított margarinhoz. A krémet tovább habosítjuk. A piskótakarikát három lapra szeljük, a szeleteket krémmel megtöltjük, a torta tetejét és oldalát krémmel bevonjuk. A torta tetejét krémrózsákkal díszítjük, oldalát pörkölt, tört mogyoróval panírozzuk. Hűtőben dermesztjük. A finomított kristálycukrot tűzön fölolvasztjuk, a darált diót elkeverjük benne. Az így elkészített grillázst rögtön olajjal vékonyan megkent tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Ha megdermedt, nagyobb darabokban helyezzük el, vagy apróra törve a tortára szórjuk.

Tipp: A krémet dúsíthatjuk fél adag, kicsit keményebbre főzött, kihűlt vaníliás pudinggal.





Exit mobile version