A séf salátája

nlc | 2003. November 18.
Ha másban nem is, a séfben nyugodtan megbízhatunk. És végre azt is megtanítja, hogy készül a híres-neves vinaigrette öntet. Ez persze nem csak ehhez a salátához, hanem szinte minden zöldséghez illik.

Hozzávalók:

• 350 g csirkemell
• 3 közepes paradicsom




• 1 saláta
• 200 g finomra szelt sonka
• 100 g felszeletelt trappista sajt
• 3 keménytojás, negyedekre vágva


Vinaigrette öntet

• ½ csésze olívaolaj
• ¼ csésze fehérborecet
• 2 teáskanál mustár
• 1 teáskanál cukor
• ¼ teáskanál őrölt bors


Elkészítése:

Forró olajban pirítsd meg a csirkehúst, amíg mindkét oldala barna nem lesz. Egy tepsiben süsd át 15 perc alatt. Hűtsd ki, aztán szeld fel.
Vágd a paradicsomokat 8 darabba, mosd meg levelenként a salátát, tépd szét a leveleket kis darabokra. A hozzávalókat egy nagy edényben keverd össze, és öntsd le az öntettel.
Vinaigrette: egy tetővel rendelkező edényben rázd össze a hozzávalókat.
Exit mobile version