Kagylókrémleves

nlc | 2003. November 18.
Igaz, hogy a kagyló valójában nem hal, de finom, vízben él, és még a szexuális vágyat is fokozza. Kalandra fel!










Hozzávalók:

• 2 póréhagyma
• 1 nagy burgonya
• 5 dkg vaj
• 1,5 dl száraz fehérbor
• 2 doboz kagylókonzerv
• 1/2 citrom leve
• 1 dl tejszín
• 2 tojássárgája
• só, 1 csipetnyi bors


Elkészítése:

A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a bugonyát pedig kis kockákra vágom.
A pórét olvasztott vajon 10 percig pirítom, hozzáadom a burgonyát, fél liter vizet, a bort és a kagyló leszűrt levét. Az egészet fél óráig főzöm.
Ha megfőtt, átpasszírozom, hozzáadom a citromlevet, majd a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és megsózom, megborsozom. Beleteszem a kagylókat, felmelegítem (=forralni már nem szabad!) és tálalom. Vajban pirított kenyérkockákkal kínálom.

Exit mobile version