Ricottával töltött salátalevél

nlc | 2003. November 18.





Hozzávalók:

• 12 salátalevél
• 30 dkg ricotta
• 1 dl tejföl
• 2 dl tejszín
• 3 evőkanál olajbogyó
• 1 gerezd fokhagyma
• Delikát Fűszervarázs
• só


Elkészítése:

A ricottát villával áttörjük, szükségszerűen kevés tejszínnel lazítjuk. Delikáttal, fokhagymával és az apróra vágott olajbogyó felével elkeverjük. A megmosott, leszárított salátaleveleket egyenként kiterítjük, elosztjuk rajtuk a tölteléket, majd mindegyiknek a széleit felhajtjuk, és begöngyöljük. A ricottával megtöltött salátákat tálra rendezzük. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, enyhén megsózzuk, majd beletesszük a megmaradt olajbogyót. A salátagöngyölegeket ezzel félig meglocsoljuk, és előételként azonnal tálaljuk.

Exit mobile version