Laktató téli leves, rizses barbecue saláta

nlc | 2003. December 29.
A karácsonyi finomságok után ránk fér egy kis önmegtartóztatás: egy leves, tele babbal, borsóval és lencsével, és egy rizses-zöldséges saláta.


Laktató téli leves

Hozzávalók:





• 10 dkg csicseriborsó
• 10 dkg szárazbab
• 10 dkg rizs
• 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
• 5 dkg bulgur (búzatöret)
• 10 dkg lencse (vörös)
• 10 dkg lencse (zöld)
• 1 evőkanál köménymag
• 1 fej vöröshagyma
• 4 evőkanál olaj
• 4 evőkanál petrezselyem
• őrölt bors
• só


Elkészítés:

A csicseriborsót és a babot külön-külön 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, beletesszük a beáztatott hüvelyeseket, majd újból felforraljuk, és 1 óráig kislángon főzzük. A megmosott lencséket a babhoz adjuk. 30 perc főzés után a rizst és a köményt is beletesszük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd a levesbe keverjük, és még 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.


Rizses barbecue saláta

Hozzávalók:





• 3 csésze megfőzött barnarizs
• 100 g zöldborsó
• 425 g megfőzött, feldarabolt bébikukorica
• 1 kis piros paprika, felszelve
• 4 zöldhagyma, felszelve
• 150 g grillezett, felszelt sertéshús
• 1 teáskanál pörkölt szezámmag

Öntet:
• ¼ csésze szezámmagolaj
• 1 teáskanál szójaszósz
• ¼ csésze borecet
• 1 gerezd fokhagyma, szétnyomkodva
• ½ teáskanál barnacukor


Elkészítése:

Főzd vagy párold meg puhára a zöldborsót. Keverd össze a rizzsel, kukoricával, paprikával, hagymával és hússal.
Öntet: jól keverd össze a hozzávalókat, és az egészet vegyítsd össze.





Exit mobile version