Hagymás-rozmaringos rakott burgonya

nlc | 2004. Január 02.





Hozzávalók:

• 1 kg burgonya
• 50 dkg vöröshagyma
• 10 dkg vaj
• 1 csokor friss rozmaring
• 2 dl tej
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Tűzálló tálat kivajazunk, felváltva beletesszük a burgonyát és a hagymát, minden réteget sóval, borssal meghintünk, a rozmaringgal és a reszelt sajttal megszórunk, végül vajdarabkákat morzsolunk rá. A tetejére burgonya kerüljön! Az egészet tejjel leöntjük, és alufóliával lefedjük. Meleg sütőben készre sütjük. A sütés vége előtt 20 perccel az alufóliát levesszük, és a tüzet mérsékeljük.

Jó tudni:
Szárított rozmaring nem való ehhez a recepthez, csak friss!

Exit mobile version