Sajtos brokkolileves

nlc | 2004. Január 02.
Egy jó tányér leves a legnagyobb hidegben is felmelegít. Ne riasszon el a tejszín, ennyi kalória azért még neked is kell!





Hozzávalók:

• 40 dkg fagyasztott brokkoli
• 2 sárgarépa
• 1 fehérrépa
• 2 dl tejszín
• 10 dkg sajt
• petrezselyem
• ételízesítő
• vaj



Elkészítése:

Két evőkanál vajban állandóan kevergetve megpirítjuk a feldarabolt répákat. Forró vízzel felöntjük, Delikáttal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Beletesszük a brokkolirózsákat, és felforraljuk. Belekeverjük a tejszínt, és pár perc alatt átforrósítjuk. Tálaláskor a leves tetejét finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórjuk.

Exit mobile version