Zsemle otthon

nlc | 2004. Január 23.
Képzelj el egy hétvégi békés reggelit, amihez te sütötted a zsemlét. Illatozva gõzölög az asztalon, szinte beissza az olvadó vajat. Biztos lesz ott még más is olyan, aki olvad...





Hozzávalók:

• 45 dkg liszt
• 1 tk só
• ½ kocka élesztő
• 25 dkg író


Elkészítése:

Keverjük össze a sót és a lisztet, valamint az írót és az élesztőt. Keverjük össze és dagasszuk egyenletes állagú tésztává. Takarjuk le egy ruhával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd a még egyszer átdagasztott tésztát osszuk el 10 részre. Formáljunk belőle golyókat, és tegyük a tepsibe. Jó messzire tegyük egymástó a tésztagolyóbisokat, mert meg fognak nőni! Hagyjuk őket 15 percig kelni, majd vágjuk kicsit be a tetejüket. Kenjük meg tejjel, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.

Exit mobile version