Gánica és eperfagylalt-kehely

jancsi bá | 2004. Január 31.
Szlovák eredetû krumplis étel a gánica. Bátran tálald salátával vagy savanyúsággal! Édességnek finom eperfagylalt-kelyhet ajánlunk nyáridézõnek.









Gánica


Hozzávalók



• 1000 g burgonya
• 200 g liszt
• 2 dl tejföl
• 50 g zsír
• só


Elkészítése

A megtisztított burgonyát felszeleteljük, és hideg, sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, keverő tálba tesszük, és a lisztet rászórva sózzuk és összekeverjük. Tűzálló tálat vagy tepsit zsírral kikenünk, evőkanállal a lisztes burgonyát beleszaggatjuk – figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz – és előmelegített sütőben megsütjük. Tejföllel meglocsoljuk, átforrósítjuk és forrón tálaljuk. Általában vadhús vagy birkaételekhez adhatjuk, de önállóan is ízletes valamilyen idénysalátával.






Eperfagylalt-kehely



Hozzávalók:

• 40 dkg eperfagylalt
• 20 dkg csokoládéfagylalt
• 16 szem eper
• 1 ek. szederszörp
• 4 ek. cukrozott tejszínhab
• 4 ostya



Elkészítése:

A vízbe mártott kanállal formázott csokoládéfagylaltot előhűtött kehelybe tesszük, tetejére pedig eperfagylaltot helyezünk. Peremét tejszínhabbal díszítjük. Az epret egyenletesen elosztjuk. A fagylaltot lehűtött szederszörppel leöntjük. Ostyával díszítjük.



Exit mobile version