Szalagos fánk

nlc | 2004. Február 06.

Hozzávalók:

• 3 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 1 ek. porcukor
• 5 dkg vaj
• 2 tojássárgája
• 0,5 dl rum
• pici só
• 50 dkg liszt

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és langyos helyen letakarva még 30 percig kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, az olajba a fánk felső része kerüljön. Kevés, jó forró olajban kezdjük sütni, és letakarjuk. Megfordítás után nem kell már letakarni.

Szilvási Sándorné, Budapest

Exit mobile version