Mandulás muffin

nlc | 2004. Február 20.

Hozzávalók:

• 25 dkg liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• 5 dkg őrölt mandula
• 12,5 dkg vaj
• 3 tojás
• 3 teáskanál folyékony édesítőszer
• 1 teáskanál citromhéj (szárított)
• 1 teáskanál vaníliaaroma
• 1 csipet szerecsendió
• 6 evőkanál tej

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverjük. A vajat a tojásokkal, az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a vaníliaaromával, a szerecsendióval és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket (kis adagokban!), majd a tésztát a formákba töltjük. A muffinok tetejére tehetünk egy-egy szem mandulát. 20-25 percig sütjük.

Exit mobile version