Márványsajtos rakottas

nlc | 2004. Július 09.





Hozzávalók:

• 75 dkg burgonya
• 2 gumó édeskömény
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 dkg vaj
• 15 dkg márványsajt
• 1,25 dl tej
• 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
• csipetnyi reszelt szerecsendió

A tetejére
• 10 dkg liszt
• 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
• 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem, zeller és kapor vegyesen
• 9 dkg vaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk, és grillen készre sütjük.

Exit mobile version