Barackos csirkesaláta balzsamecettel

nlc | 2004. Július 20.
Igazi fõételnek is beillik ez a saláta, amelyben megvan a szükséges rost, vitamin, fehérje és cukor. Ráadásul még finom is. Ha eddig elriasztott a hús és gyümölcs együttese, itt az idõ, hogy kipróbáld!







Kattints a képre!
Hozzávalók:

• 2 teáskanál balzsamecet
• kb. fél kg csirkemell
• 2 őszibarack
• 100 g spenótlevél
• 1 marék bazsalikomlevél
• olívaolaj
• só, bors


Elkészítése:

Grillezzük, vagy pirítsuk meg a húst. Ehhez keverjünk össze egy kanál balzsamecetet olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk bele a húst. Ezután grillezzük át, majd szeljük darabokra.

A barackokat felezzük el, vegyük ki a magot, és viszonylag vastagra szeljük fel. Rendezzük el a spenótleveleket egy tányéron. Tegyük rá a húsdarabokat, a barackokat és a bazsalikom felét. A maradék bazsalikomot tépjük kis darabokra, és keverjük össze a maradék balzsamecettel, két evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal. Öntsük a salátára, és tálalhatjuk is!

Exit mobile version