Diós-mézes sült alma

Szili Zsófi | 2004. November 26.
A tél igazi csemegéket is tartogat az édes ízek rajongóinak. Örök klasszikus például a mézes sült alma, amelynek most diós variációját készítettük el. Ennél egyszerûbb recept nem sok akad! Nem fogsz benne csalódni!





Hozzávalók:

• méz
• alma
• rum
• dióbél
• mazsola
• citromlé



Elkészítése:

Vágjuk ketté az almákat, a magházat vájjuk ki úgy, hogy kisebb mélyedést kapjunk. A diót vagdaljuk apró darabokra, a mazsolát áztassuk be rumba. A magház helyére locsoljunk citromlevet, majd béleljük ki a dióval elkevert mazsolával. Kanalazzunk rá egy kis mézet, végül illesszük össze az almák két felét. Tegyük őket forró sütőbe, és süssük addig, amíg nem kezdenek el fonnyadni.

Exit mobile version