Fûszeres mézes

Szili Zsófi | 2004. November 26.





Hozzávalók:

• 1 kg liszt
• 3 tojás
• 30 dkg margarin
• 30 dkg cukor
• 25 dkg folyékony barna cukor vagy méz
• 1 kk őrölt narancshéj
• 2 kk őrölt fahéj
• 2 kk őrölt gyömbér
• 2 kk őrölt szegfűszeg
• 3 kk szódabikarbóna


Elkészítése:

Főzzük össze a folyékony barna cukrot (vagy mézet) és a fűszereket, adjuk hozzá a margarint, és kevergessük addig, amíg kihűl. Verjük fel a tojást a cukorral. Keverjük össze a liszt felét a szódabikarbónával, majd a cukros (vagy mézes) margarinnal. Adjuk hozzá a felvert tojást és a maradék lisztet, aztán fedjük le légmentesen, és hagyjuk állni egy éjszakát.

A tésztát csak másnap nyújtsuk ki és szaggassuk formákra. Közepes hőfokon süssük aranysárgára.

Exit mobile version