Csokigolyó gyerekeknek

nlc | 2004. December 10.





Hozzávalók:

• 22,5 dkg piskóta
• 10 dkg étcsokoládé
• 7,5 dkg margarin
• 2 evőkanál tortadara
• 2 evőkanál kakaó
• 2 evőkanál porcukor


Elkészítése:

A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.


Variáció

Még finomabb lesz, ha gyömbéres piskótát használunk. A margarint narancslekvárral is helyettesíthetjük, a narancshéjdarabokat turmixoljuk vagy nagyon finomra vágjuk. Ha felnőtteknek készítjük, 1 evőkanál rumot is adhatunk a piskótához.


Tipp:

Nem lesznek túl lágyak a golyók, ha száraz piskótából készítjük. Még érdekesebb látványt nyújt az étel, ha tortadara helyett színes szórócukrot használunk.
A megadott kalóriaérték egy darabra vonatkozik.

Exit mobile version