Zöldséges lepény

nlc | 2005. Április 21.
Nemcsak húskerülõknek ajánljuk ezt a finom lepényt, hanem azoknak is, akik odavannak a zöldségekért. Hiszen jó sok fajtájukat belerejtettük!

Hozzávalók:





• 30 dkg vajas tészta
• 30 dkg szárazbab
• 15 dkg sárgarépa
• 15 dkg póréhagyma (fehér része)
• 20 dkg karfiol
• 20 dkg brokkoli
• 1 fej vöröshagyma
• 1 evőkanál olaj
• 3 tojás
• 2,5 dl tejszín
• 5 dkg trappista sajt (reszelt)
• só



Elkészítése:

A tésztát egy 26 cm átmérőjű kerek gyümölcstorta-formába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd alufóliával befedjük, és vastagon megszórjuk szárazbabbal. Forró sütőben 10 percig sütjük. Amikor kész, a fóliát és a babot levesszük róla, a tésztát kihűtjük. A répákat vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát fél cm vastagon felkarikázzuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük.

A zöldségeket 1 percre lobogó sós vízbe dobjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olajban megpároljuk. A zöldségeket rátesszük a tésztára. Tálban a tojásokat, a tejszínt, a hagymát, a reszelt szerecsendiót, a sót és a sajt felét habosra keverjük, majd ezt a zöldségekre öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és meleg, de nem forró sütőben megsütjük.

Exit mobile version