Kebab zöldfûszeres mártással

nlc | 2005. Május 20.
Használd ki a nyarat és a jó idõt, grillezz! Ha nincs kerti grilled vagy kerted, akkor neked valók a ma már sokfelé kapható grillserpenyõk.





Hozzávalók:

• 1 zöld húsú paprika kimagozva és 2 cm-es kockákra vágva
• 2 cukkini 2 cm-es darabokra vágva
• 1 lilahagyma, 2 cm-es kockákra vágva
• 1 padlizsán 2 cm-es kockákra vágva
• 16 koktélparadicsom
• 2 ek. olívaolaj
• 2 ek. citromlé
• 1 ek. felaprított, friss oregano vagy 1 kk. morzsolt oregano

zöldfűszeres mártás
• 1 ek. felaprított, friss kapor
• 2 ek. felaprított, friss snidling
• 250 g tejföl
• 2 ek. citromlé


Elkészítése:

1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Fűzzünk egy enyhén megolajozott nyársra egy-egy darab zöldpaprikát, cukkinit, hagymát, padlizsánt és paradicsomot. Ismételjük a műveletet a megmaradt zöldségekkel, amíg minden hozzávaló elfogy.

2. Keverjük össze az olajat, a citromlét és az oreganót, majd kenjük a kebabokra. Tegyük a kebabokat az enyhén megolajozott grillrácsra, majd többször megforgatva süssük 5-10 percig, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak.

3. A mártás elkészítéséhez tegyük egy tálba a kaprot, a snidlinget, a tejfölt és a citromlevet, majd jól keverjük össze. Szolgáljuk fel a kebabbal együtt.

További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.

Exit mobile version