Mézes-fûszeres malac

nlc | 2005. December 30.

Hozzávalók:

• 1,5-2 kg bőrős malacoldalas, vagy bőrös karaj
• 2 evőkanál méz
• 2 evőkanál ketchup
• 2 evőkanál szójaszósz
• egy evőkanál vörösborecet
• fél kiskanál mustár
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• só, bors
• 2-3 fej alma
• 0,5 dl vörösbor

Elkészítése:

A húst vágd fel nagyobb darabokra, bőrét vagdosd be, majd sós vízben főzd puhára. A mézet, a ketchupot, szójaszószt, a borecetet, a mustárt, fokhagymát, sót, borsot keverd össze és ezzel a mázzal jó alaposan dörzsöld be a hús mindegyik oldalát. Tedd forró sütőbe, szórj mellé néhány megtisztított almagerezdet, locsolj alá 0,5 dl vörösbort, és kb. 30 perc alatt süsd ropogósra. Vékony karikára vágott, tepsiben sült burgonyát kínálj mellé.

Kóstold meg!

Mézes-fűszeres malac »
Malacpörkölt »
Aszaltszilvás malacsült »
Tárkonyos malacraguleves »

Exit mobile version