Csörögefánk

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Február 08.
Megkezdõdtek a farsangi mulatságok, és ahogy nincs karácsony mákos, diós bejgli nélkül, úgy nem múlhat el ez az idõszak fánksütés nélkül.





Hozzávalók:


• 40 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1 dl tejföl
• 5 tojássárgája
• 1 kanál rum (elhagyható)


A puha vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a tojássárgákat, a cukrot és a rumot, lazítsd tejföllel. Langyos helyen pihentesd egy-két órán át, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 mm vastagságúra. Derelyeszaggatóval, vagy kés segítségével 4 cm széles, 6 cm hosszú téglalapokra vágd fel, melyek közepét hosszában hasítsd be. Ezen a nyíláson kell a tészta egyik csücskét áthúzni, hogy csavart formája legyen.
Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát süsd át, porcukorral és lekvárral ízesítheted.

Exit mobile version