Spárga sajtos-tejfölös mártással

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 31.

Hozzávalók:


• 50 dkg spárga
•  3 dkg vaj
•  4 dl tejföl
• 2 tojássárgája
•  1 citrom
• 1 kávéskanál liszt
• só
• 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A megtisztított spárgát sós-cukros forrásban levő vízben főzd meg, majd leszűrve fektesd egy tűzálló tálba. Egy serpenyőben keverd össze a tejfölt a tojás sárgákkal, a citrom levével, a vajjal, a liszttel. Hígítsd 1,5 dl spárgalével és főzd sűrűre. Ezzel locsold le spárgát, tetejét szórd meg bőségesen reszelt sajttal. Sütőbe, kiseebb lángon 20-30 perc alatt elkészül.

Exit mobile version