Spárgafõzelék

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2006. Május 31.





Hozzávalók:


• 40-50 dkg spárga
• 5-6 dkg vaj
• ízlés szerint só, cukor, citromlé
• 1 teáskanál őrölt pirospaprika
• 2 dl tejföl
• 2-3 púpos evőkanál liszt


Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd hogy öszerottyanjon.

Exit mobile version