Hummusz – közel-keleti csicseriborsópüré

nlc | 2006. Június 28.





• 1 doboz konzerv csicseriborsó




• 1 gerezd fokhagyma
• fél citrom leve
• 2 tk tahini*
• 2 ek olívaolaj
• só

*a tahini egy szezámkrém, amely közel-keleti hozzávalókat árusító üzletekben kapható

Elkészítés:

A konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük, a levét félretesszük. Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, hozzáöntünk a csicseriborsó levéből először 2-3 evőkanálnyit, és teljesen simára pürésítjük. Ha túl tömör, még további levet öntünk hozzá, és újra pürésítjük. Tálaláskor egy lapos tálra halmozzuk, közepébe kis mélyedést csinálunk, és meglocsoljuk olívaolajjal.


Exit mobile version