Parmezános sült fokhagymás spenótkrém

nlc | 2006. Június 28.






• 20 dkg friss spenót




• 20 dkg krémsajt (vagy natúr vajkrém)
• 6dkg reszelt parmezán
• 6 nagy gerezd fokhagyma
• frissen reszelt szerecsendió
• só, bors

Elkészítés:

Először elkészítjük a sült fokhagymát: 200C-on (gáz 6-os fokozat) pici olívaolajjal meglocsolva héjastul kb. 20-25 perc alatt krémesre sütjük –amikor kész, a belsejét kinyomkodjuk. A spenótot megtisztítjuk és 1 tk-nyi olívaolajon megfonnyasztjuk. Aprítógépe tesszük a krémsajtot, spenótot, sült fokhagymát, reszelt parmezánt és simára pürésítjük. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.


Exit mobile version