Pirított kelkáposzta baconnel és dióval

A szerző a Chili&Vanilia gasztroblog írója | 2006. Szeptember 20.





Hozzávalók (4 személyre)

• Fél fej kelkáposzta, vékony szeletekre vágva (kb. 1/2 kg)
• 1 nagy hagyma, vékony szeletekre vágva
• 10 dkg húsos bacon
• 5 dkg dióbél, megpirítva, durvára vágva
• fél csokor petrezselyem
• fél citrom reszelt héja
• só, bors, olaj

Elkészítés:

A wokot teljesen forróra felhevítjük. Amikor szinte füstöl, zsiradék nélkül rádobjuk a baconkockákat, ropogós pirosra sütjük, kivesszük. Az edénybe 2-3 ek. olajat öntünk, amikor forró, rádobjuk a hagyma és kelkáposzta felét. Néhány percig rázogatva pirítjuk, amíg kicsit összeesik, és a széle megpirul. Sózzuk, borsozzuk. Megismételjük a második adaggal. Rászórjuk a ropogós bacont, a felaprított petrezselymet, a citromhéjat és a durvára vágott pirított diót.

Exit mobile version