Zöldfûszerágyon párolt lazac

A szerző a Chili&Vanilia gasztroblog írója | 2006. Szeptember 20.




Hozzávalók (4 személyre):

• 4×15 dkg-os lazacfilé
• 1 csokor petrezselyem
• 1 csokor kapor
• 5-6 szál újhagyma
• fél citrom, karikákra szeletelve
• só

Elkészítés:

A wokban vizet forralunk, annyit, hogy a párolóedény alja ne érjen a vízhez. Közepesre vesszük a lángot, hogy a víz csak gyöngyözzön. Használhatunk bambuszpárolót, vagy a wok rácsát (ekkor a tetejét rá kell tenni). Ha bambuszpárolót használunk, azt mindig ki kell bélelni sütőpapírral vagy salátalevelekkel, hogy ne ragadjon le az étel. Az aljára (vagy a rácsra) tesszük a a friss fűszernövényeket, a citromkarikákat, a kettévágott újhagymákat, majd ráfektetjük a halszeleteket, amelyeket megsóztunk. Rátesszük a fedőt, és 7-8 percig pároljuk, hogy átjárják az aromák.
Exit mobile version