Csirkecomb almával párolva

nlc | 2006. Október 18.

Hozzávalók:


• 4 nagyobb darab csirkecomb
• 2 db nagy fejű alma
• 2,5 dl almalé
• 2,5 dl vörösbor
• rozmaring, majoránna
• 2 fej vöröshagyma
• 0,5 kg burgonya


Elkészítés:

A római tálat áztasd be hideg vízbe.
A burgonyát pucold meg és vágd fel gerezdekre, a hagymát csíkokra. Az alma héját hámozd meg és vágd fel cikkekre.
A felszeletelt burgonyát és a hagymagerezdeket fektesd a római tál aljába, tedd rá a megtisztított, sóval, rozmaringgal, majoránnával befűszerezett csirkecombokat, és szórd rá az almadarabkákat. Öntsd hozzá az almalét és a bort, és morzsolj a tetejére egy kevés vajat.
Hideg sütőben kezdd el a sütést, majd erős lángra kapcsolva kb. 60-70 perc alatt süsd készre.

Exit mobile version