Sütõtökös, fetás, lila hagymás leveles tészta

A szerző a Chili&Vanilia gasztroblog írója | 2006. Október 25.




Hozzávalók (4-6 személyre)

• 1/2 kg sütőtök
• 2 fej fokhagyma
• 2 közepes lila hagyma (vagy 4 salotta)
• 1-2 ág friss kakukkfű (vagy rozmaring)
• 30 dkg mélyhűtött leveles tészta
• 5 dkg feta sajt
• olívaolaj, só, bors
• vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát és a lila hagymát megpucoljuk, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk. Egy tálban (vagy zacskóban) a tököt, a hagymát és a fokhagymát összekeverjük az olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal és a kakukkfűvel, hogy egyenletesen befedje. A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű, cakkos szélű, kivajazott formát. Megtöltjük a zöldségekkel. 30 percig sütjük. (Ha a tészta nagyon elkezdene pirulni, vagy a zöldség nem puhulna meg, alufólia alatt süssük tovább.)
Exit mobile version