Csõben sült zöldség polentával

nlc | 2006. November 15.

Hozzávalók:






• 5 dkg margarin
• 15 dkg kukoricadara
• 4-5 gerezd fokhagyma
• egy szál póréhagyma
• egy darab piros kaliforniai paprika
• 2 db paradicsom
• 10-10 dkg karfiol és brokkoli
• 10 dkg sonka
• 10 dkg reszelt sajt
• 2 dl tejföl
• 1 tojás

Elkészítés:



Egy nagy lábosban forralj föl 8 dl vizet, és keverd bele a kukoricadarát. Sózd ízlés szerint, és kis lángon kevergetve sűrítsd be, majd tedd félre kihűlni. A hagymát, fokhagymát hámozd meg, és vágd fel apróra. A póréhagymát karikázd fel, a paprikát, paradicsomot vágd kockákra, a brokkolit és a karfiolt szedd rózsáira.
Egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a póréhagymát is, és párold együtt őket. Rövid idő után keverd hozzá a többi zöldséget is. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, öntsd bele a kukoricamasszát, és formázd úgy, hogy pereme is legyen. Erre szórd rá a csíkokra vágott sonkát, majd a párolt zöldséget. Keverd el a tojást a tejföllel, öntsd rá a töltelékre, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt elkészül.

Exit mobile version