Tepertõpástétom

nlc | 2007. Január 10.

Hozzávalók:

• 20 dkg tepertő
• 1 db héjában sült burgonya
• 1 keményre főtt tojás
• 1 evőkanál mustár
• 1 kiskanál reszelt lila hagyma
• só, bors, 2-3 kiskanál tejföl


Elkészítés:

A tepertőt daráld le, a főtt burgonyát villával nyomkodd össze, a főtt tojást vágd fel kockákra. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, reszelt lila hagymával és lazítsd a masszát a tejföllel.
A tepertőt házilag is könnyedén elkészítheted, ehhez 1 kg nyers szalonnát feldarabolva, kis lángon addig süss, amíg elkezd barnulni, amíg ropogós nem lesz. A zsírt szűrd le tésztaszűrőn, a kész tepertőt pedig kihűlve fogyaszthatod.

Exit mobile version