Szombat esti vacsora – fûszervajas bagett

nlc | 2007. Január 17.
Barátainkhoz voltunk hivatalosak egy késõ õszi szombat este. A kicsi lakásban észveszejtõ illatok szállingóztak, és már alig vártuk, hogy végre kinyíljon a sütõ ajtaja.

A pillanat meglepő is volt egyszerre és mulatságos, miként egy régi-régi tévéműsor a show-man szárnyaló időszakából. Szóval vicces volt, hogy néhány kis bagett feküdt benn a sütőben szép sorban, és mi ezt vártuk epekedve. De az ízük, mint a Tibi csoki – magáért beszélt. Fűszervajjal volt megkenve, az egyik zöldfűszeressel, a másik fokhagymással. Felfaltuk mind!
A kisfiam a lelkemre kötötte, hogy nálunk is legyen ilyen finom vacsi, úgyhogy igyekeztem levadászni az akkoriban még egyáltalán nem mindennapos hűtött bagettet a vásárlások során. Aztán meguntam a vadászatot, és megcsináltam én magam!

Bagett vacsorára

Hozzávalók:

• 3-4 kisebb vagy félbevágott bagett
• 10 dkg teavaj
• 2-3 gerezd fokhagyma, kevés só

A bagettek tetejét kb. kétujjnyi szélességben bevagdosom. A fokhagymát összenyomom, és a vajjal meg kevés sóval kikeverem. A bagett „vágatait” megkenem a fohagymás vajjal, és jó szorosan folpakba csomagolom. Kicsit a hűtőbe is beteszem. Aztán adandó alkalommal előmelegített sütőbe teszem, és finom ropogósra sütöm. Ha igazán jót akarunk, akkor egy kis jófajta vörösbort is kortyolunk hozzá.

Exit mobile version