Joghurtos vitaminsaláta

nlc | 2007. Február 12.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg sárgarépa
35 dkg karalábé
15 dkg cukorborsó
1 kis fej római saláta
30 dkg pulykamell
2 ek olaj
1,5 dl joghurt
citromlé
cukor

bors


Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, a karalábét meghámozzuk, hasábokra szeljük, a borsóhüvelyeket félbevágjuk, majd ezeket együtt előfőzzük és hideg vízzel lehűtjük.
A pulykamellet csíkokra metéljük, sóval, borssal fűszerezzük és felhevített olajon aranybarnára pirítjuk.
A római saláta leveleit leválasztjuk, a joghurtot összekeverjük a citromlével, cukorral, csipetnyi sóval és borssal, és a tányérra rendezett összetevőkre körkörösen rácsurgatjuk. Petrezselyemmel megszórhatjuk.

Tápértéke: 880 kJ (210 kcal) / adag

Exit mobile version