Medvehagymás rizottó

Oszvald Anikó | 2007. Április 25.

Hozzávalók:

• 2 csomó medvehagyma
• 2 sonkahagyma
• 70-100 g parmezán
• 3 evőkanál olívaolaj
• 350 g rizottórizs
• 200 ml száraz fehérbor
• só, bors
• 1-1,2 dl húslevesalap

A medvehagymát jól mossuk meg, töröljük szárazra, és éles késsel daraboljuk apróra. A sonkahagymát kockázzuk fel, a parmezánt reszeljük le. A sonkahagymát pirítsuk meg az olajon. Ha üveges, szórjuk hozzá a rizst, kicsit pirítsuk, majd adjuk hozzá a bort, és forraljuk fel. Sózzuk meg a rizst. Miközben fő, adjunk hozzá mindig annyit a levesalapból, hogy ellepje. Kb. 16-18 percig lassú tűzön pároljuk. Mikor puha, keverjük bele a medvehagymát és a parmezánt. Tálalás előtt borsozzuk meg.





Exit mobile version