Citromos, mentás csirkeleves

nlc | 2007. Május 09.

Hozzávalók:


• 30-40 dkg csontos csirkemell
• 20 dkg csirkeaprólék
• 2 fej vöröshagyma
• egy cikk zeller
• só, bors
• 2 babérlevél
• 10 dkg rizs
• 1-2 evőkanál friss citrom leve
• egy maroknyi friss mentalevél

A húst és az aprólékot öntsd fel kb. 1,2 liter vízzel. Add hozzá a felszeletelt hagymákat, a feldarabolt zellert, babérlevelet, és sózd meg. Forrald fel, majd ezután lefedve, alacsony hőfokon párold 1,5-2 óráig.
Amikor a hús megfőtt, vedd ki a levesből, és tedd félre. Ekkor szórj bele úgy kb. 10 dekányi rizst, és kevergetve 10 percig forrald. A megfőtt húst fejtsd le a csontjáról, és vágd fel kisebb darabokra. A húsdarabkákat tedd vissza a levesbe, önts hozzá kevés citromlevet, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzd tovább, amíg a rizs teljesen megpuhul.
Tálaláskor szórd meg mentalevéllel.

Exit mobile version