Levendulamézes fagylalt

Zsarkó | 2007. Június 13.

Hozzávalók:

• 2 dl tej
• 4 dl tejszín
• 4 evőkanál levendulaméz
• 3 tojássárgája
• 3 evőkanál cukor
• 1 kiskanál vaníliaeszencia


Elkészítés:

Melegítsd fel a tejet, a tejszínt, a mézet és a vaníliát kis lángon, de ne hagyd felforrni. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd folyamatos kevergetés közben öntsd hozzá a tejes-tejszínes keveréket. Melegítsd együtt, amíg sűrűsödni, krémesedni kezd, majd hideg vízbe állítva hűtsd le. Tedd be a hűtőbe egy-két órára, majd a fagyigépbe.
Fagyigép nélkül: egy egész éjszakára hagyd a mélyhűtőben, közben egyszer-kétszer (főleg az elején) kevergesd át, hogy ne kristályosodjon.
Tipp: Érdemes úgy is kipróbálni, hogy a lehűtött tejszínt, habbá verve, csak a legvégén adod a sűrű, felfőzött tojásos krémhez.

Exit mobile version