Nyárson sült zsályás pulykatekercsek diós mártással

Szökrönyös Éva | 2007. Június 20.

Hozzávalók:

• 4 vékony szelet pulyka
• 4 vékony szelet bacon
• 1 csomó friss zsályalevél
• olaj
• só, bors

Elkészítés:
A pulykaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy-egy szelet baconnel borítjuk. Ezután a zsályát leöblítjük, és a leveleket eloszlatjuk a baconszeleteken, majd a szeleteket a hosszanti oldal felől felgöngyöljük, és négy-négy egyforma darabra vágjuk. Fémnyársakra tűzzük, és megkenjük olajjal.
Tipp: A zsályával bánjunk óvatosan, mert könnyen túlfűszerezhetjük az ételt.


Diós mártás:

• 10 dkg dióbél
• 20 dkg vajkrém
• 2 dl natúr joghurt
• 1 csipet koriander

Elkészítés: A diót felaprítjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzákeverjük a vajkrémet, és hagyjuk elolvadni, hozzáadjuk a joghurtot, végül pedig sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. A mártást tegyük hűtőbe, és kínálhatjuk a pulykatekercshez.

Exit mobile version