Saláta joghurtos fetamártásban

nlc | 2007. Június 27.

Hozzávalók:


• 1 db fejes saláta
• 2 db paradicsom
• fél doboz brokkolicsíra
• néhány szem fekete olajbogyó
• 10 dkg ementáli sajt
• 20 dkg feta sajt
• 175 g natúr joghurt
• 1 evőkanál olívaolaj
• só, bors
• vékony szeletelt kenyér pirítósnak
• 2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

Egy serpenyőbe csöpögtess kevés olívaolajat, préselj rá két gerezd fokhagymát, és pírítsd meg rajta a vékony kenyérszeleteket. Majd vágd fel kockákra.
Egy tálba halmozd a zöldségeket: az apróra vágott salátalevelet, a brokkolicsírát, a gerezdekre vágott paradicsomot, az olívabogyót, és szórd rá a kockára vágott ementáli sajtot.
Az öntethez botmixer segítségével pürésítsd össze a joghurtot a feta sajttal és egy evőkanál olívaolajjal. Ha szükséges, ízesítsd sóval, borssal. Öntsd a salátára, és szórd meg a fokhagymás pirítóskenyér-darabkákkal.

Exit mobile version