Padlizsános tortellini

Szökrönyös Éva | 2007. Július 25.

Hozzávalók 4 személyre:

• 50 dkg padlizsán
• 50 dkg sajttal és spenóttal töltött tortellini tészta
• olaj
• 1 kisebb felaprított vöröshagyma
• 2 gerezd áttört fokhagyma
• fél csokor friss bazsalikom
• 1 üveg natúr paradicsomszósz
• 1 db piros színű kaliforniai paprika

Elkészítés:

Sós vízben főzzük puhára a tésztát, közben kevés olajon óvatosan pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paprikát és a szintén kockára szeletelt padlizsánt. Enyhén pirítsuk meg a zöldségeket, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát és a paradicsomszószt. Keverjük meg a szószt, majd főzzük takaréklángon, és hagyjuk, hogy a padlizsán puhára párolódjon. Az elkészült mártáshoz adjuk hozzá a felaprított friss bazsalikomot és az előzőleg leszűrt tortellini tésztát. Az egészet lágyan forgassuk át, és már tálalhatjuk is.







 






Figyelem: A padlizsán könnyen megbarnulhat, ha túl korán kockázzuk fel, így csak közvetlenül a főzés előtt aprítsuk fel.
Exit mobile version