Levendulás crème brulée

nlc | 2007. Szeptember 10.

Hozzávalók:


• 6 dl tejszín
• 6 tojássárgája
• 10 dkg levendulás cukor (vagy 10 dkg kristálycukor + 1 evőkanál száraz levendulavirág)
• 1 rúd vanília kikapart belseje
A tetejére barna cukor (adagonként egy evőkanál).

Egy elektromos habverő segítségével keverd krémesre a tojássárgákat, a vaníliarúd kikapart belsejét és a levendulás cukrot (vagy kristálycukrot). Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt (és a levendulavirágot, ha nem levendulás cukrot használtál, majd amikor elkészült, szűrd le a virágokat), de vigyázz, hogy ne forrjon! Állandó keverés mellett a tejszínt csurgasd bele a tojásos masszába, keverd el, majd öntsd vissza az egészet a lábosba, és folyamatosan kevergetve sűrítsd össze.
A krémet oszd szét szufléformákba, és állítsd bele egy tepsibe. Önts alá annyi forró vizet, hogy a tálkák 2/3-áig érjen. Tedd előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 percig süsd a vízgőzben.
Hagyd teljesen kihűlni, és tedd be hűtőszekrénybe néhány órára. Tálalás előtt szórd meg egy-egy kanál barna cukorral, és a sütő grillfokozatán karamellizáld rá a cukrot.

Exit mobile version