Kókuszgolyó

nlc | 2007. Szeptember 20.
A kókuszgolyó elkészítése olyan egyszerű, hogy még egy gyereknek is sikerülni fog!

A kókuszgolyót nem mi találtuk ki, de akkor honnan származik, ez a közkedvelt desszert? Bár mi kókuszgolyónak hívjuk, eredeti neve chokladboll (csokigolyó), és Svédországból származik. Az eredeti recept szerint zabkásából, cukorból, kávéból, kakaóból és vajból készülnek a golyók, amit aztán kókuszreszelékben hempergetnek meg. A magyar verzióban a zabkását felváltotta a háztartási keksz, de az mindkettőben közös, hogy fogyasztás előtt kötelező betenni picit a hűtőbe!

A kókuszgolyó hozzávalói:

Kókuszgolyó (fotó:Natasha Breen/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images)

Elkészítése:

  1. A kekszet gyúrd össze a porcukorral, a kakaóporral, locsold meg rummal, a kávéval és a tejjel. Ha még túl száraz lenne a massza, lazítsd további langyos tejjel.
  2. Formázz belőle tetszés szerinti gömböket (valaki a diónyit szereti, valaki a sárgabarack méretűt), és forgasd meg a kókuszreszelékben.

Két szuper recept, ha imádod a kókuszgolyót!

Exit mobile version