Horvátország: csevapcsicsa

nlc | 2007. November 21.

Hozzávalók:

1 kg vegyes darált husi
1 fej vöröshagyma apróra vágva
őrölt bors, só
½ kg burgonya
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem

A húst megsózzuk és megborsozzuk, a petrezselymet egy nagyobb tálba tesszük, és legalább 10 percig gyúrjuk, majd egy órát pihentetjük, hogy jól összeérjenek. Ujjnyi rudakat formálunk.
Sütni többféleképpen lehet: az eredetit faszén parazsán készítik, de ízletes grillsütőben vagy olajban sütve is. A húsrudacskákat állandóan forgatjuk, hogy minden oldaluk egyformára süljön. Apróra vágott vöröshagymával tálaljuk.

Zene, hát persze: Shantel – Disco Partizani

Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 01.

Nyitva:
hétköznap: 9–21 h
szombat: 10–13 h

Exit mobile version