Csípős csirke gyömbérrel és citrommal

nlc | 2008. Január 30.

Hozzávalók:

1 evőkanál halszósz,
2 kiskanál cukor,
egy mokkáskanál só,
2-3 szál újhagyma,
2 evőkanál kesudió,
1 kiskanál mentalevél

Körete: párolt rizs vagy rizstészta.

 

Előkészületek: szedd le a csirke bőrét, és a forgóknál vágd szét alsó és felső combra.

A feldarabolt fokhagymát és a chilipaprikát zúzd pépesre egy mozsárba.

Forrósíts fel egy evőkanál olajat egy wokban, vagy egy nagyobb serpenyőben és tedd bele a csirkedarabkákat és kezd el pirítani. Egy-két perc elteltével fordítsd meg, majd add hozzá a hámozott és finomra vágott gyömbért, és az összemorzsolt fokhagymás chilit. A fűszerekkel további 4-5 percig pirítsd. Reszeld rá a citrom héját, és add hozzá a kifacsart levét. A húsleveslében old fel a cukrot és a sót, keverd hozzá a halszószt és öntsd a mártást a csirkére. Párold össze legalább 30 percig.

Ez alatt a kesudiót pirítsd meg száraz, felmelegített serpenyőbe és tálaláskor szórd a húsra. Ugyancsak tálalás előtt keverd az ételbe a mentalevelet és az apróra vágott újhagymát is.

Köretnek párolt fehér rizs, vagy rizstészta ajánlott.

Exit mobile version